Ana içeriğe atla

Ankara'da Sef Daniel ile İtalyan Yemekleri ve Tatllilari Kursu Devam Ediyor


Peperoncino Ankara da olmayanları yapmaya devam ediyor. Benim de katıldığım 12 çeşit kurs her pazar Peperoncino'nun Gaziosmanpaşa'daki minik, sevimli, sıcak atmosferinde devam ediyor.  







Kurs, tahmin edeceğiniz üzere İtalyan Mutfağı’na yönelik. Mekanımız, Ankara’yı İtalyan Mutfağıyla buluşturan, en seçkin ve en gidilesi restaurantlarından Peperoncino ve hocamız da ünlü Şef Daniel Evangelista :) Peperoncino’nun İtalyanca “Acı Kırmızı Biber” anlamına geldiğini kursa başlamadan öğreniyoruz :)

Gittiğinizde kırmızı önlükleriniz masanızda hazır olarak bekliyor..





Kurs başlayınca renkli kapların içinde malzemelerimiz geliyor ve kendi başınıza, şefin adım adım anlattığı şekilde yapmaya başlıyorsunuz.. Fırına ya da derin dondurucuya gidecek kendi mahsullerinizin üzerine isimlerinizi yapıştırıveriyorsunuz. Orada yemek zorunda değilsiniz, eve, sevdiklerinize, eşinize çoçuklarınıza götürebiliyorsunuz..

3 saatlik kurs biterken son olarak, bir kadeh çok özel bir İtalyan şarabı eşliğinde, Şefin spesiyali gerçekten çok ama çok lezzetli ev yapımı makarna ziyafeti çekip, elimizde kendi yaptığımız paketlerimizle bir sonraki dersin hayalini kurarak mutlu mutlu evlerimize dağılıyoruz :)

2014 kurs programı şöyle:
  • 12 Ocak İtalyan Ekmekleri  
  • 19 Ocak Özel İtalyan Makarnaları  
  • 26 Ocak İtalyan Mutfağı Tam Menü Hazırlığı - Başlangıç, Ara Sıcak, Ana Yemek, Tatlı 
  • 2 Şubat Beş değişik etli yemek: dana, tavuk, ördek, tavşan ve bıldırcın
  • 9 Şubat Beş değişik balık yemek: karides, kalamar, levrek, çipura ve siyah midye  
  • 23 Şubat El Yapımı Makarna & Filete Makarna 
  • 2 Mart Bolonez Sos, Deniz Ürünleri Sosu,  Porcini Mantarlı Sos, Pesto Sos,  Domates Sosu, Dört Peynirli Sos  
  • 9 Mart Üç Renkli Filet Makarna Pizza Hamuru&Pizza Hamurunun Elle Açılması  
  • 23 Mart İtalyan Kurabiyeleri: Kahveli, Ovis Milis, Limonlu ve “Baci di Dama” 



Yeni tarifler ve faklı deneyimler için Peperoncino gerçekten 1 numara..






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Brownie - Yumurtasiz Sütsüz Islak Kek

Karşınızda ıslak vegan kek! İçinde ne yumurta var ne de süt! Vegan beslenenler, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Bilmeyenler için vegan tarzı beslenmek demek, hayvanlardan elde edilen hiç bir yiyeceği yememek demek.. Şimdiden kolaylıklar herkese... 3 su bardağı un 6 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 2 bardak oda sıcaklığında su 2 yemek kaşığı elma sirkesi Yarım su bardağı sıvıyağ 1/4 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 2 çay kaşığı karbonat Kuru malzemeleri, un, kakao, tuz, vanilya, karbonat, derin bir kaseye eleyin. Başka bir kasede şekeri, suyu, sirkeyi, vanilyayı ve yağı, şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra kuru malzemeleri şekerli suyun içine ilave edin ve güzelce karıştırın. Kekin yapışmaması için kare bir borcama pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180C derecede 40 dakika kadar pişirin. Her zaman yaptığımız gibi kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer temi...