Ana içeriğe atla

Ankara'da Sef Daniel ile İtalyan Yemekleri ve Tatllilari Kursu Devam Ediyor


Peperoncino Ankara da olmayanları yapmaya devam ediyor. Benim de katıldığım 12 çeşit kurs her pazar Peperoncino'nun Gaziosmanpaşa'daki minik, sevimli, sıcak atmosferinde devam ediyor.  







Kurs, tahmin edeceğiniz üzere İtalyan Mutfağı’na yönelik. Mekanımız, Ankara’yı İtalyan Mutfağıyla buluşturan, en seçkin ve en gidilesi restaurantlarından Peperoncino ve hocamız da ünlü Şef Daniel Evangelista :) Peperoncino’nun İtalyanca “Acı Kırmızı Biber” anlamına geldiğini kursa başlamadan öğreniyoruz :)

Gittiğinizde kırmızı önlükleriniz masanızda hazır olarak bekliyor..





Kurs başlayınca renkli kapların içinde malzemelerimiz geliyor ve kendi başınıza, şefin adım adım anlattığı şekilde yapmaya başlıyorsunuz.. Fırına ya da derin dondurucuya gidecek kendi mahsullerinizin üzerine isimlerinizi yapıştırıveriyorsunuz. Orada yemek zorunda değilsiniz, eve, sevdiklerinize, eşinize çoçuklarınıza götürebiliyorsunuz..

3 saatlik kurs biterken son olarak, bir kadeh çok özel bir İtalyan şarabı eşliğinde, Şefin spesiyali gerçekten çok ama çok lezzetli ev yapımı makarna ziyafeti çekip, elimizde kendi yaptığımız paketlerimizle bir sonraki dersin hayalini kurarak mutlu mutlu evlerimize dağılıyoruz :)

2014 kurs programı şöyle:
  • 12 Ocak İtalyan Ekmekleri  
  • 19 Ocak Özel İtalyan Makarnaları  
  • 26 Ocak İtalyan Mutfağı Tam Menü Hazırlığı - Başlangıç, Ara Sıcak, Ana Yemek, Tatlı 
  • 2 Şubat Beş değişik etli yemek: dana, tavuk, ördek, tavşan ve bıldırcın
  • 9 Şubat Beş değişik balık yemek: karides, kalamar, levrek, çipura ve siyah midye  
  • 23 Şubat El Yapımı Makarna & Filete Makarna 
  • 2 Mart Bolonez Sos, Deniz Ürünleri Sosu,  Porcini Mantarlı Sos, Pesto Sos,  Domates Sosu, Dört Peynirli Sos  
  • 9 Mart Üç Renkli Filet Makarna Pizza Hamuru&Pizza Hamurunun Elle Açılması  
  • 23 Mart İtalyan Kurabiyeleri: Kahveli, Ovis Milis, Limonlu ve “Baci di Dama” 



Yeni tarifler ve faklı deneyimler için Peperoncino gerçekten 1 numara..






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec