Ikea Marketlerinde, sempatik mavi kutularda satılan "Annas Pepparkakor" zencefilli tarçınlı kurabiyelerin tadına bakmayanınız var mıdır?
- 1/2 cup erimiş tereyağı (120 gr)
- 1/2 cup toz şeker veya esmer şeker (100 gr)
- 1/2 cup pekmez (120 ml)
- 1 yumurta sarısı
- 2 cup elenmiş un (240 gr)
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 silme tatlı kaşığı zencefil
YAPILIŞI:
Öncelikle tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Pekmez ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, karbonat, tarçın ve zencefili de ekleyip güzelce yoğurun. Unlanmış tezgahta yarım santim (daha da ince yapabilirsiniz) kalınlığında açıp, dilediğiniz kurabiye kalıplarıyla kesin.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında, ilk tepsiyi 11 dakika, 2. tepsiyi 9 dakika sonra çıkarın. İşte bu kadar kolay..Tadı da enfes.. Piştikten sonra, soğumasını bekleyin.. Sonra ister kavanoza, ister kutuya... İsterseniz benim yaptığım gibi, çikolatayı benmari usulu eritip yarısını batırın ve donmasını bekleyin :)
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..