Yağlı ve yüksek kalorili cipslerin cazibesi
tartışılmaz... Yerken bunu yememeliyim diye düşündüğümüz birkaç
tane yedikten sonrada amaaan boş ver deyip soslara bandıra bandıra
yediğimiz ve yedikten sonra da keşke yemeseydim dedirten şeytan icadı
atıştırmalıkları masumlaştırıp sizlere sunuyorum.. Bunlar gerçekten de çok lezzetli ve masumlar..
- 5-6 adet hazır lavaş
- 1/4 çay bardağı zeytin yağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Kırmızı biber
Sos malzemeleri :
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1/2 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Lavaşları üçgen şekilde kesin. Fırın tepsisinin üstüne yağlı kağıt
serin. Lavaşları bir kabın içine alın ve içine zeytin yağı, karabiber,
kekik, tuz, reyhan, kırmızı biber koyun ve karıştırın. İyice
harmanlansın. Daha sonra fırın tepsisine yayıp 175 derecelik fırında
cips kıvamına gelene kadar pişirin. Arada bir fırının kapağını açıp
karıştırın ki her tarafı eşit miktarda kızarsın . Onlar fırında
kızarırken bir kabın içinde sosunu hazırlayabilirsiniz. Yoğurtları,
naneyi ve tuzu karıştırdığınızda sosunuz hazır demektir.
Fırındaki lavaşların kokusunu şuan yazarken alabiliyorum. Harika bir
lezzet. Cipsler olduktan sonra servise hazırdır. Sosa batırıp yemesi çok
güzel oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..