Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı..
Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli..
- 200 ml su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 250 gr schar MixB glutensiz un
- 25 ml sıvı yağ
- 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.
Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım.
Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız var ise, içi yağlanmış unlanmış ekmek kalıbınıza hamuru yayın. Pişirme kabını ılık ve ağzı kapalı olarak,ekmeğimiz 2 katına çıkacak kadar kabarmasını bekleyin.
Farklı bir fırın kabına su doldurarak fırının en alt kısmına koyun. Fırını yaklaşık 200 derecede ısıtıp, 35-40 dakika pişirelim.
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz. - See more at:
http://leecookies.blogspot.com.tr/search/label/Glutensiz%20-%20GlutenFree%20-%20%C3%87%C3%B6lyak#sthash.roAow9Xb.dpuf
**Kullandığınız
ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz. - See more at:
http://leecookies.blogspot.com.tr/search/label/Glutensiz%20-%20GlutenFree%20-%20%C3%87%C3%B6lyak#sthash.roAow9Xb.dpuf
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..