Labneli kek bugüne kadar yaptığım kekler arasında en beğendiklerimden
biri. Bunun sebebi ise dokusunun ve tadının tam kararında olması. Hani
keki elinizde hafifçe sıktığınızda sünger gibi çöker ama eski formuna
döner ya, işte öyle! Ne yoğurtla yaptığınızda aldığınız tokluk,
ne de süt ile yaptığınızdaki ekstra yumuşaklık var. Labneyi
kolaylıkla yoğurt ve sütün yerine kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
- 3 adet Yumurta
- 2 yemek kaşığı Margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 su bardağı Toz Şeker
- 1 paket Labne Peyniri (200 gr)
- 2 yemek kaşığı Limon Suyu
- 1 tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
- 1 paket Vanilya
- 1 paket Kabartma Tozu
- 2,5 su bardağı Un
Kek yapacağınız kaba şeker ve yumurtaları koyun,
şeker tamamen eriyene kadar mikserle önce düşük ayarda sonra yüksek
ayarda çırpın.
Labne peyniri, margarin ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon kabukları, limon suyu, vanilya ve unu ekleyerek çırpın.En son kabartma tozunu ekleyin.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapacağınız kaba alın.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..