Hem tatil hem damla sakızı ile buluşma.. Damla sakızı macunu. Alaçatı ve Çeşme nin heryeri damla sakızı ile dolu. Sade dondurma bulmak neredeyse imkansız.. Damla
sakızının kokusuna lezzetine bayılırım. Sütlü tatlılara, kurabiyelere
ve keklere çok yakıştırırım. Sütlaç, muhallebi, dondurma, kurabiye
neler neler. Hal böyleyken bi kavanoz almadan Ankara'ya dönmek olmaz..
Ağızlarda eriyen, pratik ve nefis bir lezzeti oldu. Sadece 20 dk hazırlaması ve 15 dk pişme süresi ile yaklaşık 30-35 dk da kurabiyeleriniz servise hazır. Eğer evde damla sakızınız yok ise cevizli, fındıklı veya limon-portakal kabuklu olarak da hazırlayabilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzeme
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı ayçiçek yağı
2 kahve fincanı buğday nişastası
280 gr un
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu
Üzerine
Tarçın
Oda ısısında yumuşamış tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine tüm malzemeleri alıp ele yapışmayan bir hamur olana kadar iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 14-15 dk pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp üzerine tarçın serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..