Karşınızda ıslak vegan kek! İçinde ne yumurta var ne de süt! Vegan beslenenler, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Bilmeyenler için vegan tarzı beslenmek demek, hayvanlardan elde edilen hiç bir yiyeceği yememek demek.. Şimdiden kolaylıklar herkese...
- 3 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı şeker
- 2 bardak oda sıcaklığında su
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı karbonat
Kuru malzemeleri, un, kakao, tuz, vanilya, karbonat, derin bir kaseye eleyin. Başka bir kasede şekeri,
suyu, sirkeyi, vanilyayı ve yağı, şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra
kuru malzemeleri şekerli suyun içine ilave edin ve güzelce karıştırın.
Kekin yapışmaması için kare bir borcama pişirme kağıdı serin ve
hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180C derecede 40 dakika kadar
pişirin.
Her zaman yaptığımız gibi kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kek sıcakken üzerine yarım çay bardağı ılık su ile 1 yemek kaşığı kakaoyu ya da nescafeyi karıştırarak, pürüzsüz hale gelince, kekin üzerine döküyoruz..
emeğinize sağlık denedim şimdi fırında pişiyor .) bakalım sonucu sizinle paylaşırım :)
YanıtlaSilBüyük merakla bekliyorum deneyiminizi :) Afiyet olsun şimdiden Aslı Hanımcımm :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBU İSVEÇ KEKİ TARİFİ SADECE ÜZERİNDE PUDİNG YOK
YanıtlaSilAfiyetler olsun :)
SilCamur gibi oldu
YanıtlaSilİsminizi ya da mail adresinizi belirtesiniz keşke, daha net yönlendirme ve bilgilendirme yapabilirim neden olmadığı ile ilgili.. Teşekkürler....
SilBu tarif sirkesiz yapılabilirmi acaba? veya da yerine ne koyabilirim ?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
Sil