Hem glutensiz hem de mis gibi pasta kıvamında brownie sizlerle.. Üzerine mum dikerseniz pasta bile olabilir..
Hamuru için
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
- 1 su bardağı süt
Kreması
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 su bardağı süt
Karıştırma kasesinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine sıvıyağ, pirinç unu, kakao ve kabartma tozunu katın. Karıştırdıktan sonra 170 derecede fırında kek kalıbına dökerek pişirin. Kürdan kontrolu ile piştiğinden emin olduktan sonra keki çıkarın.
İlk sıcaklığı geçince 1 bardak sütü üzerine dökün.
Krema için bir tencerede nişasta ve şekeri karıştırın. Üzerine sütü dökerek karıştırın. Krema ve tereyağını da ekledikten sonra pişirin. Mikseriniz ile 5-6 dakika kadar çırpın. Kekin üzerine bu sosu dökerek servis edin.. Afiyetle..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..