Çok pratik şipşak bir tatlı. Fıstık ve fıstıklı tatlıları seviyorsanız tam size göre..
Malzemeler:
- 100 gr antep fıstığı ya da toz halinde kullanacaksanız 100 gr toz antep fıstığı
- 150 gr pudra şekeri
- 20 gr su (3 yemek kaşığı)
Tane ise antep fıstığını rondoda iyice (toz olana dek) çekin,
pudra şekerini ekleyip karışana kadar çekin, suyu azar azar ekleyip
homojen olana kadar karıştırın. Hamur halini gelen karışımı streç film
yardımıyla uzun rulo haline getirin. Kendini toplayana kadar
buzdolabında dinlendirip, dilimleyin. Dilimlediğiniz ezmeleri
buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletebilirsiniz. Eğer isterseniz benim yaptığım gibi mini kek kalıplarına top top yapıp koyabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..