Ana içeriğe atla

Kirmizi Kadife Kapkek - Red Velvet Cupcake


Güney Amerika'ya özgü bir tarif olan Kırmızı Kadife Kek, orjinal adı ile Red Velvet Cake; 1920 yılında bir otel mutfağından çıkma. Kırmızı gıda boyası ile renklendirilen kek, Amerika'da son 10 yılda daha popüler olmaya başlamış. Özellikle düğünlerde tercih edilen Red Velvet Cake'in tarifinde yer alan kırmızı gıda boyasını tercih etmeyen şefler de bulunmakta. Renk için çözümleri pancar şekeri veya pancar kökü olmuş. Yapılan araştırmalarda aslında kakao ile de bu tonu yakalamanın mümkün olduğu ortaya çıkmış. Pancara rengini veren kırmızı boya maddesinin "Antosiyanin", kakao içinde de yer almakta. Sadece kakao miktarını ve markasını iyi belirlemek (Kaynak: NewYork Times) gerekiyor. Açıkcası üzerinde denemeler yapmak gerek.. 



Gerekli Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • 100gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma ile ısıtılır. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin, mikser ile çırpılır ve üzerine şeker ilave edilir. Rengi beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Beyazlaşmış olan kremanın içine yumurta kırılır ve iyice karışması sağlanır. Diğer tarafta vanilya aroması, süt ve kırmızı gıda boyası bir kapta iyice karıştırılır. Gıda boyalarının markalarına bağlı olarak verecekleri renk etkisi de farklı olacaktır. Buna dikkat etmekte fayda var. Kısa süreli bir pişirme olacağı için gıda boyasını süte karıştırdığınızda alacağı renk, kapkeklerinizin rengidir. Bilginize...



Un, tuz, hamur kabartma tozu birlikte elenir. 3 parti halinde unlu karışım dediğimiz kurular, aralarda 2 parti halinde yaş karışımlar yani kırmızı ve vanilyalı süt; mikser çırpma işlemine devam ederken ilave edilir. Sıralama: "Kuru - Yaş - Kuru - Yaş - Kuru" olacaktır. Hazırlanan hamur 12 adet kağıt kapkek kalıplarına paylaştırılır. Yaklaşık 12 adet olmaktadır.



180 dereceli fırında 15-18 dakika boyunca pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır.Hazırlanan kapkekleri süslemek için arzu ettiğiniz kremayı kullanabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Brownie - Yumurtasiz Sütsüz Islak Kek

Karşınızda ıslak vegan kek! İçinde ne yumurta var ne de süt! Vegan beslenenler, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Bilmeyenler için vegan tarzı beslenmek demek, hayvanlardan elde edilen hiç bir yiyeceği yememek demek.. Şimdiden kolaylıklar herkese... 3 su bardağı un 6 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 2 bardak oda sıcaklığında su 2 yemek kaşığı elma sirkesi Yarım su bardağı sıvıyağ 1/4 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 2 çay kaşığı karbonat Kuru malzemeleri, un, kakao, tuz, vanilya, karbonat, derin bir kaseye eleyin. Başka bir kasede şekeri, suyu, sirkeyi, vanilyayı ve yağı, şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra kuru malzemeleri şekerli suyun içine ilave edin ve güzelce karıştırın. Kekin yapışmaması için kare bir borcama pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180C derecede 40 dakika kadar pişirin. Her zaman yaptığımız gibi kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer temi...