Güney Amerika'ya özgü bir tarif olan Kırmızı Kadife Kek, orjinal adı ile Red Velvet Cake; 1920 yılında bir otel mutfağından çıkma. Kırmızı gıda boyası ile renklendirilen kek, Amerika'da son 10 yılda daha popüler olmaya başlamış. Özellikle düğünlerde tercih edilen Red Velvet Cake'in tarifinde yer alan kırmızı gıda boyasını tercih etmeyen şefler de bulunmakta. Renk için çözümleri pancar şekeri veya pancar kökü olmuş. Yapılan araştırmalarda aslında kakao ile de bu tonu yakalamanın mümkün olduğu ortaya çıkmış. Pancara rengini veren kırmızı boya maddesinin "Antosiyanin", kakao içinde de yer almakta. Sadece kakao miktarını ve markasını iyi belirlemek (Kaynak: NewYork Times) gerekiyor. Açıkcası üzerinde denemeler yapmak gerek..
Gerekli Malzemeler:
- 1.5 su bardağı un
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucu ile tuz
- 100gr margarin (oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- Yarım yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (Opsiyonel: İstenirse gıda boyası eklenmeden vanilyalı olarak da hazırlanabilir.)
Joy The Baker'dan adapte edilmiştir.
Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma ile ısıtılır. Oda
sıcaklığında yumuşamış olan margarin, mikser ile çırpılır ve üzerine
şeker ilave edilir. Rengi beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Beyazlaşmış olan kremanın içine yumurta kırılır ve iyice karışması sağlanır. Diğer
tarafta vanilya aroması, süt ve kırmızı gıda boyası bir kapta iyice
karıştırılır. Gıda boyalarının markalarına bağlı olarak verecekleri renk
etkisi de farklı olacaktır. Buna dikkat etmekte fayda var. Kısa süreli
bir pişirme olacağı için gıda boyasını süte karıştırdığınızda alacağı
renk, kapkeklerinizin rengidir. Bilginize...
Un,
tuz, hamur kabartma tozu birlikte elenir. 3 parti halinde unlu karışım
dediğimiz kurular, aralarda 2 parti halinde yaş karışımlar yani kırmızı
ve vanilyalı süt; mikser çırpma işlemine devam ederken ilave edilir.
Sıralama: "Kuru - Yaş - Kuru - Yaş - Kuru" olacaktır. Hazırlanan hamur 12 adet kağıt kapkek kalıplarına paylaştırılır. Yaklaşık 12 adet olmaktadır.
180 dereceli fırında 15-18 dakika boyunca pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır.Hazırlanan kapkekleri süslemek için arzu ettiğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..