- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Margarinle pudra şekerini iyice yoğuruyoruz. İçine unu yavaş yavaş ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. En son vanilyayıda ekleyip son bi kez yoğuruyoruz. İsterseniz içine fındık parçaları, portakal kabukları da koyabilirsiniz.. İstediğimiz şekli verip 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekerini süzgeç ile serpiyoruz. Afiyet olsun...
AMA MARGARİNDE DE SÜT VAR. TAMAMEN SÜTSÜZ VEGAN MARGARİN HENÜZ TÜRKİYEDE OLMADIĞINDAN BU TARİF SÜTE ALERJİSİ OLAN BENİM GİBİLER İÇİN UYGUN DEĞİL MALESEF.
YanıtlaSilmetro gibi büyük marketlerde tamamen bitkisel olan margarinler bulabilir, onları kullanabilirsin. tabi imkanı olanlar yurtdışından getirtmekde buluyor.. sağlıklı günler..
SilAradığım buydu!! Harikaaa.
YanıtlaSil