Yumurtasız tariflerimize devam.. Ne kadar faydalı da olsa yumurtasız yaşamak zorunda olanlar, yumurtayı sevmeyenler, kolestrol derdine düşenler... Tam size göre bir tarifle karşınızdayım.. Hafta sonları kekimizi mis gibi kokutup, çayımızı balkonda içme zamanı geldi.. Hadi balkona!!
- 1,5 çay bardağı bal
- 2,5 çay bardağı ılık çay
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Karıştırma kabına balı koyun, ılık çay ile eriyinceye kadar karıştırın.
Üzerine sıvıyağı ve toz şekeri ekleyin, tekrar karıştırın. Bu aşamaları
tel çırpıcı ile yapabilirsiniz, şekerin ve balın iyice erimesi yeterli.
Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın.
Bu karışımı sıvı karışıma birkaç seferde ekleyerek iyice yedirin. Tahta
kaşık kullanabilirsiniz ya da mikserin düşük hızında sadece 2-3 dk
karıştırabilirsiniz.
En son cevizi ekleyin ve tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba hamuru dökün. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında pişirin. Ben son 5 dakikasında fırını kapatarak toplam 1 saatte pişirdim. Kürdan testini unutmamakta fayda var. Son olarak yemeden önce, pudra şekerini kekiniz neredeyse soğuduktan sonra serpin ki kek tarafından eritilmesin. Afiyetle!
En son cevizi ekleyin ve tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba hamuru dökün. Önceden 170 derece ısıttığınız fırında pişirin. Ben son 5 dakikasında fırını kapatarak toplam 1 saatte pişirdim. Kürdan testini unutmamakta fayda var. Son olarak yemeden önce, pudra şekerini kekiniz neredeyse soğuduktan sonra serpin ki kek tarafından eritilmesin. Afiyetle!
Ceviz içi siz ve vanilyasız oluyor mu ?
YanıtlaSilTabi oluyor :) Vanilya ve ceviz şart değil.. Sevgiler
Sil???????
YanıtlaSilTabi oluyor :) Vanilya ve ceviz şart değil.. Sevgiler
Sil