- 1 paket toz krem şanti
- 200 gr tereyağ
- 1 yemek kaşığı aktif kuru maya
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İç Malzemesi
- Peynir
- Maydanoz
Hamur
yoğuracağımız kaba ılık sütü ve mayayı koyun ve mayanın erimesini
bekleyin.Kremşanti, tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin.Kabartma
tozu ve unu azar azar ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar
yoğurun.Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde açın.Arasına iç harcından koyup kapatın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde açın.Arasına iç harcından koyup kapatın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..