Ana içeriğe atla

Kuru Fasülye Pastasi

Tarifi merak edenler için söylüyorum bu pasta farklı bir pasta.. Kurufasulye pastası. Evet belki bir çoğunuz duymuşsunuzdur fakat yapmaya cesaret edemeyenler olabilir. "Ayy kuru fasulyeden pastamı olur" diye.. Ama inanın harika da oluyor. Eğer tereddütü olan arkadaşlarımız var ise benim tarifimi bire bir uyguladıklarında sonuctan çok memnun kalacaklar eminim. Gelelim tarife


 
Malzemeler
  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yumurta
  • 2 paket k.tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 bucuk su bardağı ceviz içi
Üst kreması için
  • Hazır kullanmak istiyenler Pasta kreması kullanabilirler(Krem şanti ile karıştırın inanın lezzetine lezzet katıyor).
  • Hindistan cevizi
  • İç ceviz

Kuru fasulyeleri geceden suda bekletelim. Ertesi gün güzelce haşlayıp suyunu süzdürüp yıkayalım. Mikserden  geçirip şekeri ilave edelim. Güzelce karıştıralım mama kıvamına gelmeli.




4 yumurtayı ayrı bir kapta köpürtene kadar çırpalım, kakao vanilya ceviz içi ve kabartma tozunu ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra kurufasulye püresini ilave edip kaşık yardımıyla karıştıralım yağlı borcama kek hamurumuzu dökelim.



170 C fırında yaklaşık 30 Dk pişirelim. Pişen kekimiz soğuduktan sonra yarım su bardağı şekerli süt ile ıslatalım. Daha önceden hazırladığımız pasta kremasını da kekin üzerine yayalım. Yoğun kremşanti tadı isterseniz bol bol sürün. Hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun..

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec