Tarifi merak edenler için söylüyorum bu pasta farklı bir pasta.. Kurufasulye pastası. Evet belki bir çoğunuz duymuşsunuzdur fakat yapmaya
cesaret edemeyenler olabilir. "Ayy kuru fasulyeden pastamı olur" diye.. Ama inanın harika da
oluyor. Eğer tereddütü olan arkadaşlarımız var ise benim tarifimi bire bir
uyguladıklarında sonuctan çok memnun kalacaklar eminim. Gelelim tarife
Malzemeler
- 2 su bardağı kurufasulye
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4 yumurta
- 2 paket k.tozu
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 1 bucuk su bardağı ceviz içi
Üst kreması için
- Hazır kullanmak istiyenler Pasta kreması kullanabilirler(Krem şanti ile karıştırın inanın lezzetine lezzet katıyor).
- Hindistan cevizi
- İç ceviz
Kuru fasulyeleri geceden suda bekletelim. Ertesi gün güzelce
haşlayıp suyunu süzdürüp yıkayalım. Mikserden geçirip şekeri ilave edelim. Güzelce
karıştıralım mama kıvamına gelmeli.
4 yumurtayı ayrı bir kapta köpürtene kadar çırpalım, kakao
vanilya ceviz içi ve kabartma tozunu ilave edelim. Güzelce karıştırdıktan sonra
kurufasulye püresini ilave edip kaşık yardımıyla karıştıralım yağlı borcama kek
hamurumuzu dökelim.
170 C fırında yaklaşık 30 Dk pişirelim. Pişen kekimiz soğuduktan sonra yarım su bardağı şekerli süt ile ıslatalım. Daha önceden hazırladığımız pasta kremasını da kekin üzerine yayalım. Yoğun kremşanti tadı isterseniz bol bol sürün. Hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun..
170 C fırında yaklaşık 30 Dk pişirelim. Pişen kekimiz soğuduktan sonra yarım su bardağı şekerli süt ile ıslatalım. Daha önceden hazırladığımız pasta kremasını da kekin üzerine yayalım. Yoğun kremşanti tadı isterseniz bol bol sürün. Hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..