Bu böreğe neden “Avcı” dendiğini ben de bilmiyorum ama birini
midesinden ya da kalbinden avlamak isterseniz çok işe yarıyor, ondan
eminim. Tadı içli köfteye benzediğinden, adına “Yalancı İçli Köfte” diyenler
de var, ama kesinlikle bir “Çin Böreği” değil. Tek benzer yanları, aynı şekilde
pişiriliyor oluşları.
- 4 adet yufka
- 200 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-2 dal maydanoz (ince doğranmış)
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı galeta unu
Kıyma ve rendelenmiş soğanları bir tavada (yağ eklemeden) kavurun. Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyin. Karıştırarak kavurun. Kıyma kavrulunca ocağı kapatın. Önceden ıslatıp bir süre beklettiğiniz bulguru bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş kıymayı, maydanozu ilave edin. Cevizleri elinizle, dişe gelecek şekilde kırıp ekleyin. Tümünü iyice karıştırın. Yufkayı yayın. Yarım çay bardağı yoğurt ile yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp bir kaseye koyun. Yufkayı bu karışımla nemlendirin. Yufkayı ikiye katlayın. Ortasında ikiye ve kestiğiniz parçaları da yine ortadan ikiye bölün. Üçgen parçalar oluşsun. İç malzemeleri yufkanın üzerine yerleştirin. Yufkanın kenarlarını hafifçe kıvırın. Kalın bir şekilde sarın. Yufkaları yoğurt koyduğunuz kaba batırın. Galeta ununu düz bir tabağa koyun. Börekleri iyice galeta ununa bulayın. Börekleri fırın kabına dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Avcı börekleriniz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..