- 5 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 1 sade gazoz (250 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yumurtaları şeker ile birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Gazozu
ekleyip yarım dakika daha çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilyayı
ekleyip, mikserin düşük hızı ile karıştırmaya devam edin. Kek kalıbını
yağlayıp hamuru kalıba boşaltın.170 derece fırında pişirin.
İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..