Yumurta aklarını değerlendirmenin yollarından biride beze yapmak... Bir kaç çeşidi var beze yapmanın çok kısık ocak üzerinde veya yalnızca çırparak. Ben bezelerimi miksere kuvvet deyip çırparak yaptım. Vişne suyu ekleyerek hem bezeleri renklendirdim hemde mayhoş lezzette bezeler elde ettim..
- 3 yumura akı (oda sıcaklığında)
- 3 küçük çay bardağı toz şeker (210 gram)
- 1 tutam tuz
- 2-3 damla limon
- 1 damla kırmızı gıda boyası (Gıda boyanız yok ise yarım çay bardağı kadar hafif koyu vişne suyu kullanabilirsiniz.)
Orta boy bir tencereye tüm malzemeleri koyunuz ve kısık ateşte çırpmaya
başlayınız. Yaklaşık 8 dakika sonra dibine tutmaya başlayınca ocaktan
alınız ve 15 dakika daha çırpınız. (tencerenin dibi biraz tutar)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema şekillendirici aparatla şekil vererek sıkınız.
Tepsiyi soğuk fırına koyunuz ve 110 dereceye ayarlayınız. Tam 15 dakika pişiriniz ve fırının kapağını açmadan soğutunuz.
Beze yapmanın püf noktaları;
- Yumurtanın sarısını kesinlikle kaçırmamamız gerekiyor.
- Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekiyor.
- Ateş çok kısık olması gerekiyor.
- Sabırla çok çırpmamız gerekiyor.
- Krema sıkacağının en büyük ucunu kullanınız.
- Tepsiyi soğuk fırına koyunuz ve 110 dereceye ayarlayınız. Tam 15 dakika pişiriniz ve fırının kapağını açmadan soğutunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..