4 adet Elma
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket pötibör bisküvi
Sosu İçin
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 paket pötibör bisküvi
Sosu İçin
1 paket Dr.Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı sütÜzeri için
Hindistan cevizi ya da pudra şekeri
Bisküvileri rondodan geçirin. Elmaların kabuklarını soyun, fazla suyunu elinizle çıkarın. Tarçın, dövülmüş ceviz içini ekleyin. Bisküvileri de ekleyip yoğurun. Elmaların büyüklüğüne göre bisküvi ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan hamur kıvamında olacak.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Servis tabağına üst üste gelecek şekilde dizin. İsterseniz bu aşamada pudra şekerine buluyabilirsiniz.
Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun. Elmalı bisküvili topların üzerine dökün.
Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin. Kabuk bağlamaması için ara ara karıştırarak soğutun. Elmalı bisküvili topların üzerine dökün.
Üzerinde pudra şekeri kullandım ama portakal kabuğu rendesi, hindistan cevizi, antep fıstığı vs kullanılarak da servis edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..