Ana içeriğe atla

Cocostar - Ev Yapımı Gerçek Cocostar

Dikkat dikkat bu bir uyarıdır. Bu cocostar, paketli satılandan daha lezzetlidir, bir değil 5 değil 10 adet yedirtir. Ben uyarmış olayım gerisi beni bağlamaz... Evde cocostar yapılır mı demeyin. Yapılır. Snickers yaptığımız gibi cocostarda yaparız.. Yakında onun da tarifi gelecek.. Paketli çikolata almaya soooonnn. Çikolata firmaları üzerimize yürüyecek.. 



Malzemeler
  • 1 su bardağı şeker
  • 6 yemek kaşığı su
  • 5-6 damla limon suyu
  • 100 gr. tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt kreması
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için: 3 paket 80 gr. lık çikolata

Şeker, limon suyu ve 5 yemek kaşığı suyu orta boy bir tavaya koyup karıştırın. Kaşığı içinden çıkarıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Arada bir tavayı sallayarak karışmasını sağlayın. Şeker tamamen eriyip iri gözler halinde kaynamaya başlayınca, renginin değişmesine izin vermeden tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince kaymağı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Kaymak eriyince vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.


Beklemeden yağlı kağıt serilmiş küçük bir tepsiye karışımı döküp yayın. (en az 1 cm kalınlığında olmalı) Donması için buzdolabının alt kısmında 1 saat beklemesi yeterli.  Donan kokostarı istediğiniz büyüklükte dilimleyin. İsterseniz birer tane badem koyabilirsiniz bu aşamada.



Benmari usulü erittiğiniz çikolataya kestiğiniz parçaları hızlıca bulayıp çatalla alın ve yağlı kağıdın üzerine dizin. 



Bu şekilde dolaba kaldırıp, 1 saat kadar bekletin. Çikolata tamamen donunca cocostarlar hazır.






Yorumlar

  1. çok güzel, bunu kesin oğlum için yapmalıyım(ve tabi bize de:)
    fakat birşey sorsam; 1 s.b.şeker fazla değil mi? (ben şekeri azaltıyorum bu aralar da)
    çünkü çikolata da, h.cevizi de tatlı sonuçta..
    yarım s.bardağı kullansak az mı olur tadı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba nurten, eminim bayılacaksın e tabi oğlun da sevecek :)
      aslında yapa yapa kendi şekerini zamanla ayarlayabilirsin. üstüne de sütlü çikolata koyarsan, yoğun tatlı sevmiyorsan, yarım bardak da yeter. şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  2. harika görünüyorlar, bir cocostar sever olarak deneyeceklerim arasında ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. didemcim evde yapmanın tadı her zamanki gibi başka.. afiyet bal kaymak olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...