Ana içeriğe atla

Karamel Yapimi

Eğer tatlılarınıza karamel eklemek istiyorsanız veya krem karamel yapmak için bir karamel tarifine ihtiyacınız varsa, bugün sizin şanslı gününüz! Çünkü size son derece basit bir karamel tarifi vereceğiz.

İhtiyacınız olanlar:
  • Büyük ve ağır yapılı bir tencere. Tencerenizin açık renkli olmasını tercih edin ki, karamelinizin rengindeki değişimlerini görebilin.
  • 175 gr. pudra şekeri
  • Tahta kaşık
  • Fırın eldivenleri ve uzun bir tişört (çıplak tenli bir yeriniz kalmaması önemli)
Orta ateşte tencerenizi biraz ısıtın ve sonra şekeri tencerenize koyun ve erimeye bırakın. Bu, aşağı yukarı 5 dakika sürecektir, şekerinizin köşelerinin koyu bir altın rengine döndüğünü görünce, tencerenizi sallayın ve şekerin çeyreği eriyene kadar bırakın. Bu aşamada karamelinizi karıştırmayın. 

Daha sonra tahta kaşığınızı kullanarak, karamelinizi tamamen sıvı olana kadar (yaklaşık on dakika kadar) nazikçe karıştırın ve bu aşamadan sonra karamelinize dikkat edin, karameliniz koyu bir renge gelip, içinde derin bir kırmızılık oluştuğu an, tencerenizi hemen ateşten alın. 

Sıçratmamaya dikkat ederek karamelinize 2 sofra kaşığı sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer tanecikler oluşursa, karamelinizi nazikçe tekrar ısıtın ve taneciklerin erimelerini sağlayın.  

Karameliniz hazır! 

Karamel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

Karamel yaparken son derece dikkatli olmalısınız çünkü karamel, çok sıcak olacaktır ve ciddi cilt yanıklarına sebep olabilir. Daima cildinizi tamamen kapatacak kıyafetler giyin ve fırın eldivenleri kullanın. Özellikle de tencerenize birşeyler ekleyeceğiniz zamanlarda. Yakınınızda acil durumlar için buzlu su bulundurun ve ellerinizi yakarsanız, ellerinizi, bu buzlu suya daldırın. Ne kadar çekici olursa olsun, karamelinizi tamamen soğumadan tatmayın!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Brownie - Yumurtasiz Sütsüz Islak Kek

Karşınızda ıslak vegan kek! İçinde ne yumurta var ne de süt! Vegan beslenenler, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Bilmeyenler için vegan tarzı beslenmek demek, hayvanlardan elde edilen hiç bir yiyeceği yememek demek.. Şimdiden kolaylıklar herkese... 3 su bardağı un 6 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 2 bardak oda sıcaklığında su 2 yemek kaşığı elma sirkesi Yarım su bardağı sıvıyağ 1/4 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 2 çay kaşığı karbonat Kuru malzemeleri, un, kakao, tuz, vanilya, karbonat, derin bir kaseye eleyin. Başka bir kasede şekeri, suyu, sirkeyi, vanilyayı ve yağı, şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra kuru malzemeleri şekerli suyun içine ilave edin ve güzelce karıştırın. Kekin yapışmaması için kare bir borcama pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180C derecede 40 dakika kadar pişirin. Her zaman yaptığımız gibi kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer temi...