Karamelin hafif bir boğaz yakışı ile birlikte yumuşak dokulu kekimsi bisküviler damakta ezilerek yutma işlemi tamamlanır.
Onun adı “Alfajor”. Arap kökenli, Latin Amerika çıkışlı.
Latin Amerika'ya göç eden Arap kökenli bir kurabiye. Özellikle yılbaşında gündeme gelen bu kurabiyenin, İspanya'da birden fazla reçetesi bulunmakta. Ekmek kırıntısı, badem tozu ve baldan oluşan bir reçeteden tutun da içinde mısır unu, baharatlar ile de hazırlananlar da mevcut. En önemli özelliği iki kurabiye, ara malzeme olarak karamel ile birleştirilmesi. Dulce de Leche olarak adlandırılan bu karamel tipi, henüz ülke sınırlarının içine girmedi. Opsiyonel olarak nutella, reçel, marmelat da kullanılabilir..
Latin Amerika'ya göç eden Arap kökenli bir kurabiye. Özellikle yılbaşında gündeme gelen bu kurabiyenin, İspanya'da birden fazla reçetesi bulunmakta. Ekmek kırıntısı, badem tozu ve baldan oluşan bir reçeteden tutun da içinde mısır unu, baharatlar ile de hazırlananlar da mevcut. En önemli özelliği iki kurabiye, ara malzeme olarak karamel ile birleştirilmesi. Dulce de Leche olarak adlandırılan bu karamel tipi, henüz ülke sınırlarının içine girmedi. Opsiyonel olarak nutella, reçel, marmelat da kullanılabilir..
•3 su bardağı un
•2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
•1 çay kaşığı tuz
•170gr tereyağ
•1+1/4 su bardağı şeker
•2 adet yumurta
•3/4 su bardağı süt
•1 çay kaşığı vanilya aroması
•Ara malzeme: Karamel (Opsiyonel; marmelat, hazır karamel sos veya eritilmiş çikolata)
•Servis için: Pudra şekeri (Opsiyonel)
Hazırlanışı:
Fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır. Fırın tepsisi 2 kat yağlı kağıt ile kaplanır. Bir kabın içinde un, hamur kabartma tozu ve tuz elenerek hazırlanır.
Mikser haznesinin içine oda sıcaklığındaki yağ ve toz şeker konur. Ve yağın rengi dönünceye kadar çırpılır. Sarı renkten krem rengine döndüğünde yumurtalar tek tek ilave edilir. Tam bir karışım sağlandığında unlu malzemeler çırpma işlemi devam ederken ilave edilir. En son aşamada süt bu karışıma azar azar eklenecektir.
Hazırlanan kurabiye hamuru merdane yardımıyla açılır. İstenilen kalıplar ile kesebilirsiniz.. Hazırlanan tepsi fırına verilir. Yaklaşık 12-14 dakika sonunda tepsi fırından alınır ve yumuşak kurabiyeler soğuması için tel ızgaraya aktarılır.
Kurabiyeler tamamen soğuduğunda birleştirici olarak kullanılacak malzeme, sıkma torbası ile kurabiyelerin üzerine paylaştırılır. Diğer kurabiye ile kapatılır.
Bu şekilde hazırlanan kurabiyeler arzu edilirse pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.
•2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
•1 çay kaşığı tuz
•170gr tereyağ
•1+1/4 su bardağı şeker
•2 adet yumurta
•3/4 su bardağı süt
•1 çay kaşığı vanilya aroması
•Ara malzeme: Karamel (Opsiyonel; marmelat, hazır karamel sos veya eritilmiş çikolata)
•Servis için: Pudra şekeri (Opsiyonel)
Hazırlanışı:
Fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır. Fırın tepsisi 2 kat yağlı kağıt ile kaplanır. Bir kabın içinde un, hamur kabartma tozu ve tuz elenerek hazırlanır.
Mikser haznesinin içine oda sıcaklığındaki yağ ve toz şeker konur. Ve yağın rengi dönünceye kadar çırpılır. Sarı renkten krem rengine döndüğünde yumurtalar tek tek ilave edilir. Tam bir karışım sağlandığında unlu malzemeler çırpma işlemi devam ederken ilave edilir. En son aşamada süt bu karışıma azar azar eklenecektir.
Hazırlanan kurabiye hamuru merdane yardımıyla açılır. İstenilen kalıplar ile kesebilirsiniz.. Hazırlanan tepsi fırına verilir. Yaklaşık 12-14 dakika sonunda tepsi fırından alınır ve yumuşak kurabiyeler soğuması için tel ızgaraya aktarılır.
Kurabiyeler tamamen soğuduğunda birleştirici olarak kullanılacak malzeme, sıkma torbası ile kurabiyelerin üzerine paylaştırılır. Diğer kurabiye ile kapatılır.
Bu şekilde hazırlanan kurabiyeler arzu edilirse pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.
bu ölçülerle kaç birleştirilmiş kurabiye çıkıyor
YanıtlaSilyaklaşık 25 tane, sevgiler..
Silhemen cevapladığınız için çok teşekkürler birazdan deniycem tarif için de teşekkürler
Silmerakla bekliyorum :) afiyet olsunn
Sil