- 250 gr. tatlı (taze) lor peyniri
- 1 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 (65 gr) paket oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tercihen: 1 çorba kaşığı meyve kurusu (sıcak suda bekletilip, yumuşatılmış)
- Bulamak için 1 kase toz şeker
Tüm malzemeleri karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde toplar alıp, elinizde
yuvarladıktan sonra, kasenin içindeki toz şekere bulayıp tepsiye
aralıklarla dizin.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri hafiften pembeleşmeye başlayana kadar (yaklaşık 20-25 pişirin)
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..