Glutensiz tarifler listeme bir de tuzlu eklemek istedim ve aklıma ünlü mısır ekmeği tarifi geldi. Tabi ki onu modifiye edip
glutensiz hale getirdim ve sonuç süper oldu.
Bu aslında balık lokantalarında yediğimiz sütlü margarinli buğday
unlu mısır ekmeklerinin masum ama bir o kadar da lezzetli versiyonu.
- 200 gr mısır unu
- 150 gr pirinç unu
- 150 gr patates nişastası
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400 ml ılık su
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karıştırma kabına mısır unu, patates nişastası, pirinç unu, tuz, şeker ve mayayı iyice karıştırın. Daha sonra yağ, elma sirkesi ve suyu ilave edin. Hamuru güzelce yoğurun. Ele yapışmayan, koyu kek kıvamında olması gerekiyor.
Hem yağlanmış hem unlanmış ekmek kalıbınıza hamuru yayalım. Bu aşamada mayalanması için üstünü kapatarak ılık ortamda kabarana kadar bekleyelim. Başka bir fırın kabına içine su doldurarak fırının üst kısmına koyalım. Fırını önceden ısıtarak 40 dakika 200 derecede pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..