Çayı hep içmeyelim biraz da yiyelim dersem? Tarifi yıllar yıllar öncesine dayanan yoğurt, süt gerektirmeyen çok hafif bir kek..
Malzemeleri
- 3 tane yumurta
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı çay demi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilya
- 5 çay bardağı un
Çaylı kekimize başlarken öncelikle sabah demlediğimiz çayımızdan bir su
bardağı kadar kenara ayırmak. Üzerine su eklemeden sadece çay demi
olmasına dikkat edelim. Yumurtaları kıralım ve toz şeker ile iyice
çırpalım. Çırptığımız yumurtalara sıvıyağ, çay demi, vanilya, kakao
ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozunu
ekleyelim ve koyu kıvama gelinceye kadar çırpalım. Kek hamurumuz
istenilen kıvama gelince yağlanmış kek kalıbına dökelim ve fırına
verelim. 175 derece fırında 35 dakika pişirelim.
Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınınca servis yapalım. Afiyet olsun.
Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve ılınınca servis yapalım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..