- 175 gr. un
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 240 gr. su
- 120 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tutam tuz
- 5 adet yumurta
Krema için Malzemeler
- 500 gr. süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 8-10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 avuç çilek-pudra şekeri
Ekler hamurunu hazırlamak için bir tencereye suyu, tereyağını, toz
şeker ve tuzu koyun. Orta ateşte ki ocağınıza alıp tereyağı eriyene
kadar karıştırın. Tereyağı eriyince ateşi orta harlı yapın ve karışımı
kaynatın. Sonra ateşten alın. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak unu
ekleyin. Bütün unu karışıma yedirince tekrar orta ateşe koyun ve yine
devamlı karıştırarak hamur tencerenin kenarlarından ayrılana ve dibi
temiz kalana kadar kavurun.
Hamuru hiç bekletmeden mixere alın ve düşük hızda çalıştırn. 30
saniye kadar hamurun buharının çıkmasına izin verin. Yumurtaları ilave
etmeye başlayın. Her seferinde yumurtanın hamurla iyice özdeşleşmesini
sağlayın. Yumurtalar bitince hızı yükseltin ve yaklaşık 10 dakika
karışmaya bırakın.
Hamuru sıkma torbasına alın ve biraz buzdolabında dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Hamuru dolaptan çıkarın, parmak
boyundan bir daha uzun şeklinde tepsiye aralıklarla sıkın. Bitince 170
derecede ısıtılmış fırında hamur sertleşene kadar pişirin. Soğuması için
bekletin.
bekletin.
Krema için bir sos tenceresine unu, nişastayı, yumurta sarısını ve
toz şekeri koyun. Sütü ilave ederek karıştırın ve ocağa alın. Krema
kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra
tereyağını ilave ederek parlamasını sağlayın.
Çilekleri istediğiniz şekilde kesin. Üzerine biraz pudra şekeri koyun ve buzdalabında dinlendirerek suyunu bırakmasını sağlayın.
Ekler soğuyunca ortadan ikiye kesin. Alt tabanına krema sıkın. Birkaç
çileği kremanın üstüne yayın. Üst katıyla kapatın. Üstlerine pudra
şekeri serperek servis edin.
Yuvarlak yuvarlak hamurunu sıktığım için profiterol kıvamında görünüyor :)
Uzun uzun yaparsanız eklere daha çok benzeyecektir..
Yuvarlak yuvarlak hamurunu sıktığım için profiterol kıvamında görünüyor :)
Uzun uzun yaparsanız eklere daha çok benzeyecektir..
Tarif Arda'nın Mutfağı'ndan..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..