Ana içeriğe atla

Marshmallow dan Şeker Hamuru Yapimi

Sizlere evde yapabileceğiniz şeker hamuru tariflerine devam ediyorum. Bu yazımda evde bir çok kez denediğim şeker hamuru yapımından bahsediyor olacağım. Marshmallowlu Şeker Hamuru :)
 



Malzemeler;
  • 1 Paket Marshmallow (Artık marketlerde bulabiliyoruz. Pembe ve beyaz mevcut genelde)
  • Pudra şekeri
  • Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı su
  • Margarin
Marshmallowları bir kaseye koyalım, kasenin tabanına bir avuç pudra şekeri ve biraz tuz koyup kaseyi ateşe koyduğumuz içinde su olan tencerenin üstüne koyup benmari usulü eritelim. Marshmallowlar eriyinceye kadar ara ara karıştıralım ve üzerine bir yemek kaşığı su koyalım. İyicene eridikten sonra marshmallowları ateşten alalım. Temiz bir alana biraz pudra şekeri döküp, yavaş yavaş üzerine erittiğimiz marshmallowu dökelim.

Bastırmadan yavaş yavaş karıştıralım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Daha sonra üzerine biraz margarin sürüp streçleyelim. Kullanmadan önce 1 gün boyunca oda sıcaklığında dinlendirelim ve işte şeker hamurumuz hazır.

Bu hamuru streçle oda sıcaklığında hava almayacak şekilde sakladığımızda aylarca kullanabiliriz ve her türlü pastacılık süsleme işlemlerinde kullanabiliriz.

Marshmallowlu şeker hamuru hafif pastel renkli olmaktadır, biraz gıda boyası ekleyerek renk yoğunluğunu arttırabilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Brownie - Yumurtasiz Sütsüz Islak Kek

Karşınızda ıslak vegan kek! İçinde ne yumurta var ne de süt! Vegan beslenenler, vegan yaşam tarzını benimseyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Bilmeyenler için vegan tarzı beslenmek demek, hayvanlardan elde edilen hiç bir yiyeceği yememek demek.. Şimdiden kolaylıklar herkese... 3 su bardağı un 6 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı şeker 2 bardak oda sıcaklığında su 2 yemek kaşığı elma sirkesi Yarım su bardağı sıvıyağ 1/4 çay kaşığı tuz 1 paket vanilya 2 çay kaşığı karbonat Kuru malzemeleri, un, kakao, tuz, vanilya, karbonat, derin bir kaseye eleyin. Başka bir kasede şekeri, suyu, sirkeyi, vanilyayı ve yağı, şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra kuru malzemeleri şekerli suyun içine ilave edin ve güzelce karıştırın. Kekin yapışmaması için kare bir borcama pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180C derecede 40 dakika kadar pişirin. Her zaman yaptığımız gibi kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke batırın eğer temi...