Ana içeriğe atla

Pembe Kurabiye - Çilekli Puding Kurabiyesi - - Sevgililer Gününe Hazirlik


Sevgiliye hazırlık başlasın..




  • 100 gr. margarin, oda sıcaklığında
  • 1 paket çilekli puding
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un


Bir kapta margarin, sıvıyağ ve yumurtayı iyice karıştırın.  Daha sonra çilekli pudingi ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.




Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine çatal ile iz yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine isterseniz benim gibi pudra şekeri serpebilirsiniz..


Tarif Arda'nın Mutfağından.. 




Yorumlar

  1. Merhaba ,tarifinizi denedim cok guzel oldu ama rengi burdaki gibi pembe olmadi hamur halindeyken pembeydi ama pistikten sonra toz pembe oldu;-) yani rengi yok gibi biseydi kullandigim puding de kaliteli bir marka .yardimci olursaniz sevinirim...tatli gunler...Gokce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe merhaba..
      Fırında çok kalmış olabilir mi? Sıcağa fazla maruz kaldığında rengi solabiliyor. Piştiğinden emin olduğun an çıkarmanı tavsiye edebilirim. 180 derecede 15 dk yeterli. Tabi fırınına göre değişebilir.

      İstersen biraz malzemelerle oynayalım. Unu azaltalım, pembeyi arttıralım :)
      1 Paket Margarin, 1 Paket Çilekli Puding, 1 Su Bardağı Pudra Şekeri, 1 Yumurta Akı, 3 Su Bardağı Un kullanarak aynı yöntem ile deneyebilir misin? Eminim istediğin pembeliğe ulaşacaktır.. Mutlu hafta sonları..

      Sil
    2. Merhabalar,çilekli puding tariflerine bakıyorum.En pembe sizinki olmuş:) Acaba Arda'nın tarifiyle mi yaptınız yoksa yorumda yazdığınız tarif ile mi? Yorumdaki tarifinizi denediyseniz ben o şekilde yapmak istiyorum :)

      Sil
    3. Selam, daha da pembe olması için minicik bi damla kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz. Biraz açık pembe oluyor evet :)

      Sil
    4. Siz gıda boyası eklediniz mi?

      Sil
    5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec