Ana içeriğe atla

Çubuk Vanilya Kullanimi



Görmüş olduğunuz siyah cisim bizim bahsi geçen doğal unsurumuz. Aktarlardan ve büyük marketlerden aldığımız siyah cisimimizin iki ucunu kesiyoruz. Daha sonra ortasından bıcağı bastırarak yarıyoruz. Ama burda dikkat gerektiren önemli bir nokta; çubuğu delmeye çalışmıyoruz. Amacımız çubuğun tek tarafından yararak içindeki taneciklere ulaşabilmek.



Bıçakla yardığımız vanilya çubuğunu parmaklarımızla iyice aralıyoruz. Ve evet istiridyemizi aralayıp inci tanelerimize kavuşuyoruz!





Yarığı çubuk boyunca açıp bıçağın tersi ile sıyırarak taneciklere kavuşuyoruz. Aman dikkat bir kere değil bir kaç defa sıyırın ki vanilya taneciklerimiz israf olmasın.




Vanilya çubuğu "çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane" sorusu ve durumuyla tanınan narın tahtını sallayabilecek mi? Artık eski bilgilerden kurtulma vaktidir millet.




Yaptığınız ürünlerde siyah tanecikler görülecektir. Böyle bir şey istemezseniz çubuğu normal şeklinde de kullanabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim; tanecikler en iyi aromayı yüksek sıcaklığa çıktığında verir. Eğer bembeyaz bir ürün yapıyorsanız tanecikleri kullanmasanız daha iyi. Ayrıca taneciklerini aldık kabuğuda kaldırıp atalım, ay zaten çok çirkindi, ben bunu evimde barındırmam! diye bir şey yok. Tatlı yaparken, sütü kaynatırken sütün  içine atabilir en sonunda süzebilirsiniz. Vanilya kokusunu seviyorsanız  kaynatıp koku da yapılabilir mi? Neden olmasın? Peki neden paket vanilya kullanmıyoruz? Doğal ürün varken neden kanserojen şüphesi olan ürün kullanalım? Aktarlar da ve benim tercih ettiğim Metro marketlerde "Madagascar" marka çubuk vanilya bulabilirsiniz..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Glutensiz Patates Ekmeği - Gluten Free

Glutensiz yiyecek seçimi işin en zor kısmı.. Glutensiz yiyeceklerin kutusunda gluten olmadığını garantileyen 'üzeri çizilmiş bir tahıl sapı' sembolü bulunur. Aradınız, taradınız bulamadınız bir glutensiz ekmek.. O halde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz, hem de patatesli.. 200 ml su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı kuru maya 250 gr schar MixB glutensiz un 25 ml sıvı yağ 125 gr haşlanıp rendelenmiş patates 1 tatlı kaşığı tuz **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Suyun yarısını, maya ve şeker ile birlikte bir kaba alıp, karıştıralım. 5-7 dakika mayanın aktif olması için üzerini örtüp bekleyelim. Mayası gelmeye başladığında (köpük köpük olması) geri kalan tüm malzemeyi üzerine katalım. İyice karıştıralım. Mutlaka mutfağınızda tahta kaşık vardır. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Evde ekmek makineniz varsa bu aşamadan sonra makineye alabilirsiniz. Normal ev tipi fırınınız ...

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec...