- 50 gram çikolata
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 tutam tuz
- 2 çay bardağı şeker
- Ceviz, damla çikolata ya da isteğe göre yaban mersini
50 gr çikolatayı benmari usulü eritin.
(benmari : tencerenin dibinde kaynar su, tencerenin üstüne bir cam ya
da porselen kap içinde pişirmek demektir… kap suya deymeyecek , alttaki
suyun buharı ile pişecek)
İçine 1 adet yumurta kırın ve hızlıca karıştırın, üstüne 1 çay
bardağı süt ve 2 çay bardağı kadar beyaz un, 1 tutam tuz ve 2 çay
bardağı şeker koyup hızlı hızlı karıstırın.
İçine ister ceviz, ister damla çikolata isterseniz de benim gibi 1
dolu avuç yabanmersini atın, elinizde varsa vanilya esansı da ekleyin
çok az.
Bu karısımı dibi ve kenarları folyo ile kaplı bir fırın kabına dökün
ve 180 derece fırında 15 dakika pişirin, dışı hafif sertleştiginde
kekiniz tamamdır.
Arada bir firin kapagini acip kontrol edin kupkuru olmasin, disi
hafif kabuklastiginda olmustur yoksa kupkuru olur, icinde yag yok. 2 kişi için akşamüstü tadımlık pratik ve ıslak bir lezzet…
Tarif Arda'nın Mutfağı'ndan..
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..