Ana içeriğe atla

Cikolata Kaplamali Portakal Kabuğu Şekerlemesi - Orange Peels Dipped in Chocolate

Portakal kokusunu kim sevmez ki... İşte size portakal kokusunu, tadını pek çok şeyle birleştirebileceğiniz bir tarif.  Portakal şekerlemesini keklerinizin içine, tartlarınıza, turtalarınıza veya süsleme olarak kullanabilirsiniz. Çikolatayla kaplayınca da bir harika oluyor. 




Malzemeler

3 portakal
2 su bardağı tozşeker
1 litre su
Süslemek için
Bitter, beyaz ve sütlü çikolata

Yapılışı

Portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin. Acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. Sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. 





Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün. 




Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun. Portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın. Onları da yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın. Soğuması için dolaba kaldırın. Üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırabilirsiniz. En son yine az beyaz çikolata eritip üzerine süs yapabilirsiniz. 

zemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
malzemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
malzemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec