Portakal kokusunu kim sevmez ki... İşte size portakal kokusunu, tadını pek çok şeyle birleştirebileceğiniz bir tarif. Portakal şekerlemesini keklerinizin içine, tartlarınıza, turtalarınıza veya süsleme olarak kullanabilirsiniz. Çikolatayla kaplayınca da bir harika oluyor.
Malzemeler
3 portakal
2 su bardağı
tozşeker
1 litre su
Süslemek için
Bitter, beyaz ve sütlü çikolata
Yapılışı
Portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin. Acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. Sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın.
Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.
Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun. Portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın. Onları da yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın. Soğuması için dolaba kaldırın. Üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırabilirsiniz. En son yine az beyaz çikolata eritip üzerine süs yapabilirsiniz.
zemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
malzemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
malzemeler.....
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
3 portakal2 su bardağı tozşeker1 litre suyarım su bardağı kuru üzümsüslemek için .............
bitter-beyaz-sütlü çikolatayapılışı.....
portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. ...Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin..... acılığını gidermek için biraz kaynatın ve suyunu süzün. ...Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın. sonra portakal kabuklarını birer santim eninde şeritler halinde doğrayın. Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı kadar şeker ilave edin. Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzünSüzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin.benmari erittiğiniz çikolataya tamamen bandırıp yağlı kağıt üzerine koyun ..portakallar bitince artan çikolatanın içine üzümleri ekleyin kaşıkla karıştırıp her tarafının çikolataya bulanmasını sağlayın..onlarıda yağlı kağıt üzerine alın ve kaşıkla birbirinden ayırabildiğiniz kadar ayırın...soğuması için dolaba kaldırın...not.........
ben üç çeşit çikolatayı aynı kasede yan yana eritip birbirlerine karışmadan portakalları iki renk çikolataya birden batırdım..en son yine az beyaz çikolata eritip üzerlerine süs yaptım....bazılarını fındık kırığı ile süsledim....
Read more at http://tr.petitchef.com/tarifler/cikolata-kaplamali-portakal-kabugu-sekerlemesi-ve-kuru-uzum-fid-1491728#3KbfRjryoMh6gX1W.99
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..