- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
Sosu için:
- 1 limonun suyu
- 60 gr. Toz şeker
Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtınız. Kek kalıbınızı yağlayınız. Şeker ve yağı mikserle çırpınız. Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam ediniz. Limon kabuğu rendesini ilave ediniz. Unu ve karbonatı da birlikte eleyip tahta bir kaşıkla karışıma ilave edip iyice karıştırınız. Un malzemeye iyice karıştığı zaman kek kalıbına dökünüz ve 40 dakika kadar pişiriniz. Kek ılıyınca bir limonun suyuna toz şekeri karıştırıp sos yapınız ve kekin üzerinden başlayarak yanlara doğru dökünüz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..