Sizlere evde yapabileceğiniz şeker
hamuru tariflerine devam ediyorum. Bu yazımda evde bir çok kez denediğim
şeker hamuru yapımından bahsediyor olacağım. Jelibonlu Şeker Hamuru :)
İsmi bile şimdiden ilgi çekici...
Malzemeler;
Malzemeler;
- 1 Paket Jelibon (Ben ayıcıklı Haribbo) Jelibonunu tercih ettim.
- Pudra şekeri
- Tuz
- 1 Yemek Kaşığı su
- Margarin
Karışık
renkli ayıcıklı jelibonları renklerine ayıralım öncelikle. Daha sonra
ayırdığımız jelibonları bir kaseye koyalım, kasenin tabanına bir avuç
pudra şekeri ve biraz tuz koyup kaseyi ateşe koyduğumuz içinde su olan
tencerenin üstüne koyup benmari usulü eritelim. Jelibonlar eriyinceye
kadar ara ara karıştıralım ve üzerine bir yemek kaşığı su koyalım.
İyicene eridikten sonra jelibonları ateşten alalım. Temiz bir alana
biraz pudra şekeri döküp, yavaş yavaş üzerine erittiğimiz jelibonu
dökelim.
Bastırmadan yavaş yavaş karıştıralım ve kıvama gelene kadar yoğuralım.
Daha sonra üzerine biraz margarin sürüp streçleyelim. Kullanmadan önce 1
gün boyunca oda sıcaklığında dinlendirelim ve işte şeker hamurumuz
hazır.
Bu tarifin en iyi yanı çok pratik olması ve yaptığımız şeker
hamurlarının, kullandığımız jelibonların aromasında olmasıdır. Bu hamuru
streçle oda sıcaklığında hava almayacak şekilde sakladığımızda aylarca
kullanabiliriz ve her türlü pastacılık süsleme işlemlerinde
kullanabiliriz.
Jelibonlu şeker hamuru hafif pastel renkli olmaktadır, biraz gıda boyası ekleyerek renk yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..