Ana içeriğe atla

Jelibondan Şeker Hamuru Yapimi

Sizlere evde yapabileceğiniz şeker hamuru tariflerine devam ediyorum. Bu yazımda evde bir çok kez denediğim şeker hamuru yapımından bahsediyor olacağım. Jelibonlu Şeker Hamuru :) İsmi bile şimdiden ilgi çekici...




Malzemeler;
  • 1 Paket Jelibon (Ben ayıcıklı Haribbo) Jelibonunu tercih ettim.
  • Pudra şekeri
  • Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı su
  • Margarin
Karışık renkli ayıcıklı jelibonları renklerine ayıralım öncelikle. Daha sonra ayırdığımız jelibonları bir kaseye koyalım, kasenin tabanına bir avuç pudra şekeri ve biraz tuz koyup kaseyi ateşe koyduğumuz içinde su olan tencerenin üstüne koyup benmari usulü eritelim. Jelibonlar eriyinceye kadar ara ara karıştıralım ve üzerine bir yemek kaşığı su koyalım. İyicene eridikten sonra jelibonları ateşten alalım. Temiz bir alana biraz pudra şekeri döküp, yavaş yavaş üzerine erittiğimiz jelibonu dökelim.

Bastırmadan yavaş yavaş karıştıralım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Daha sonra üzerine biraz margarin sürüp streçleyelim. Kullanmadan önce 1 gün boyunca oda sıcaklığında dinlendirelim ve işte şeker hamurumuz hazır.

Bu tarifin en iyi yanı çok pratik olması ve yaptığımız şeker hamurlarının, kullandığımız jelibonların aromasında olmasıdır. Bu hamuru streçle oda sıcaklığında hava almayacak şekilde sakladığımızda aylarca kullanabiliriz ve her türlü pastacılık süsleme işlemlerinde kullanabiliriz.

Jelibonlu şeker hamuru hafif pastel renkli olmaktadır, biraz gıda boyası ekleyerek renk yoğunluğunu arttırabilirsiniz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec