1 kişilik
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- Bir çimdik tuz
- 2 dilim (tercihen bayatlamış) ekmek
- 1 su bardağı vişne
- 1/4 su bardağı (50 gram) şeker
- 1 çorba kaşığı (15 gram) tereyağı
Yapılışı
Yumurta, tuz ve sütü yayvan bir kapta çatal yardımıyla çırpın. Ekmek dilimlerini kabın içine koyup karışımı iyice içlerine çekmesi için bekleyin. Bu arada benim arada bir yaptığım gibi ekmekleri üçgen üçgen kesebilirsiniz.
Vişneli sosu hazırlamak için ufak bir tencereye vişneleri ve şekeri
koyun, orta yüksek ateşte şeker eriyip karışım bir miktar koyulaşana
kadar, yaklaşık 10 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin. Ateşten
alıp bir kenarda bekletin.
Geniş bir tavada tereyağını kızdırıp ekmekleri önlü arkalı kızartın.
Eğer ekmekler bütün karışımı emmediyse tavaya ekmekleri aldıktan sonra
tepelerine karışımın geri kalanını dökebilirsiniz. Kızaran ekmekleri servis tabağına aktarıp, pudra şekerini serpebilir, 1 kaşık kaymak koyabilir ve üzerine vişneli sosu dökebilirsiniz. Hemen servis etmelisiniz.
NOT: Bir çay kaşığı şekeri tost pistikten sonra dokerseniz kitir kitir oluyor. Bir de ayni sekilde tarcin ile de denemenizi tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..