Annemin ara sıra kahvaltıda yaptığı yumurtalı ekmeğe bayılırdım. Yaparken ağır kokardı ama yerken nefisti. Hem balla hem peynirle
yerdik. Geçenlerde tarifleri karıştırırken, french toast’unda, aslında
bizim yumurtalı ekmekten çokta bir farkı olmadığını gördüm, denemeye
karar verdim. Fransızların nasıl bu kadar zayıf kaldığına şaşırdım..
Malzemeler:
- Dilimlenmiş paskayla, hallah ya da brioche ekmeği, (hiç biri yoksa tost ekmeği)
- 3 yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 damla vanilya
- 1 damla portakal çiçeği aroması
- Pudra şekeri
- Akçaağaç şurubu
- Yaban mersini
- Çilek
- Muz
- File badem
Yumurta, süt, tarçın, vanilya ve portakal
çiçeği aromasını tabanı geniş bir kapta karıştırın. Dilimlenmiş
ekmekleri karışıma batırın ve tamamen içine çekmesini bekleyin.
Sonrasında ızgaranız varsa ızgaraya, yoksa çok iyi ısınmış ve yağlanmış
tavaya koyun. Ateşin altını kısın ve sürekli öteki yüzüne çevirerek
pişirin.
Piştikten sonra bir kağıt havluda yağını
alın ve tabağa dizip. Üzerine pudra şekeri eleyin. File badem, yaban
mersini, çilek ve muz dilimleriyle süsleyip, akçaağaç şurubuyla birlikte
servis edin.
NOT: Bir çay kaşığı şekeri tost pistikten sonra dokerseniz kitir kitir oluyor. Bir de ayni sekilde tarcin ile de denemenizi tavsiye ederim.
NOT: Bir çay kaşığı şekeri tost pistikten sonra dokerseniz kitir kitir oluyor. Bir de ayni sekilde tarcin ile de denemenizi tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..