Ana içeriğe atla

French Toast - Fransiz Tostu

Annemin ara sıra kahvaltıda yaptığı yumurtalı ekmeğe bayılırdım. Yaparken ağır kokardı ama yerken nefisti. Hem balla hem peynirle yerdik. Geçenlerde tarifleri karıştırırken, french toast’unda, aslında bizim yumurtalı ekmekten çokta bir  farkı olmadığını gördüm, denemeye karar verdim. Fransızların nasıl bu kadar zayıf kaldığına şaşırdım..



Malzemeler:

  • Dilimlenmiş paskayla, hallah ya da brioche ekmeği, (hiç biri yoksa tost ekmeği)
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 damla vanilya
  • 1 damla portakal çiçeği aroması
  • Pudra şekeri
  • Akçaağaç şurubu
  • Yaban mersini
  • Çilek
  • Muz
  • File badem



Yumurta, süt, tarçın, vanilya ve portakal çiçeği aromasını tabanı geniş bir kapta karıştırın. Dilimlenmiş ekmekleri karışıma batırın ve tamamen içine çekmesini bekleyin. Sonrasında ızgaranız varsa ızgaraya, yoksa çok iyi ısınmış ve yağlanmış tavaya koyun. Ateşin altını kısın ve sürekli öteki yüzüne çevirerek pişirin.

Piştikten sonra bir kağıt havluda yağını alın ve tabağa dizip. Üzerine pudra şekeri eleyin. File badem, yaban mersini, çilek ve muz dilimleriyle süsleyip, akçaağaç şurubuyla birlikte servis edin.

NOT: Bir çay kaşığı şekeri tost pistikten sonra dokerseniz kitir kitir oluyor. Bir de ayni sekilde tarcin ile de denemenizi tavsiye ederim.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec