Unsuz kek olur mu demeyin.. Çikolata krizlerine son derece uygun bir tat ve eminimki bundan sonra;
browni mi, sufle mi, ıslak kek mi, normal kek mi sorusuna cevabınız
unsuz kek olacak ;)
Malzemeler:
200 gr.tereyağ , parçalara ayrılmış
250 gr. bitter çikolata , parçalara ayrılmış
4 yumurta , sarısı ve beyazı ayrılmış
1 su bardağı pudra şekeri
Fırını 160 dereceye ayarlayın.Tabanı çıkan kek kalıbını yağlayın. 200 gr.tereyağını ve 250 gr. bitter çikolatayı ,ısıya dayanıklı bir
kaba koyun. İçinde su kaynayan bir başka tencereye, bu kabı
yerleştirin. Kabın tabanın suyla temas etmemesine dikkat edin. Benmari
usulü erimeye bırakın.
Mikser yardımıyla, 4 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı pudra
şekerinin yarısıyla yaklaşık 5 dakika, krema kıvamına gelene kadar
çırpın.
Ayrı bir kapta , 4 adet yumurta beyazını biraz çırptıktan sonra,
kalan pudra şekerini ekleyin ve eriyene kadar karışımı kabartın. Yumurta sarılarına eriyen çikolatadan 1 kaşık ekleyerek
karıştırın. Burada amaç, yumurta sarılarının sıcak çikolatayla pişmeden
karışımını sağlamak,bu yüzden çikolatayı yavaş yavaş ekliyoruz.
Daha sonra, bu karışıma yumurta beyazlarının yarısını
ekleyin, karıştırın. Karıştırma işlemini dıştan içe doğru yapmak
gerekiyor. Böylelikle karışımı fazla sulandırmamış ve yumurtaları
söndürmemiş oluyoruz.. Kalan yumurta beyazını da koyup karıştırarak
birbirine yedirin. Kaba boşaltarak, 50-55 dakika 160 derecede ısıtılmış fırında, üzeri kabuk bağlayana dek pişirin. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz..
Tarif Arda'nın Mutfağından..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..