Muhteşem hafiflikte italyan tatlısı. Gerçek anlamı "Pişmiş Krema" olan bu tatlı yemeklerden sonra hiç rahatsız etmeyen meyve ile tüketebileceğiniz muazzam bir lezzet..
8 porsiyon için
8 porsiyon için
- 250gr. Süt
- 500gr. Krema
- 125gr. Şeker
- Çubuk vanilya (az az az )
- 10gr. yaprak jelatin
Krema ile sütü tencereye alalım. Çubuk vanilyanın içindeki tohumları çıkaralım. Vanilyanın tohumunun çıkarılması için... Şekerin içine karıştırıyoruz. Siyah vanilya tanecikleri iyice karışacak. Ocaktaki kremalı karışımımıza katıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz ara vermeden. Diğer tarafta 2-3 su bardağı kadar soğuk suyu bir kaba koyuyoruz. İçine 10 gr yaprak jelatini koyuyoruz. Biraz yumuşattıktan sonra üzerindeki fazla suyu alıp ocaktaki karışımımıza katıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamasına gerek yok. Tüm malzeme tamamen birbirine karışmış ve şekerin erimiş olması gerekmektedir. Kaselerimize koymak için ocağın altını kapatıyoruz. İsteğe göre kaselerin içine çilek, frambuaz, ananas, muz koyabilirsiniz. Buzdolabına koyup 3-4 saat bekletiyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..