- 200gr. Krema
- 50gr. Antep fıstık file
- 10gr. Antep fıstık ezmesı
- 70gr. Su
- 70gr. Toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı
3 yumurtanın sarısını karıştırma kabına alın. Ocakta 70gr su ve 70gr şeker ile şerbet hazırlayın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarılarını çırparken yavaş yavaş şerbeti içine dökün. Çırpmaya devam edin. Ayrı bir kabta kremayı yoğunlaşana kadar çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak yoğunlukta olacak. Yumurtalı karışıma kremayı katıp yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştırın. Son olarak file antep fıstığını ve antep fıstığı ezmesini içine katın. Eğer benim gibi toz antep fıstığı kullanırsanız tamamen yeşil görünümlü semifreddo elde edersiniz. :)
Çok karıştırmadan servis kaselerine alın ve derin dondurucuya koyun. 3-4 saat sonra servis yapabilirsiniz..
Çok karıştırmadan servis kaselerine alın ve derin dondurucuya koyun. 3-4 saat sonra servis yapabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..