Savoiardi 12 biskuvit için
- 80gr. Un
- 65gr. Toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 adet beyaz yumurta
Hafif pastaların, tiramisunun vazgeçilmez ürünü kedi dili, İtalyanlara göre Savoiardi bisküvisi.. Gelelim yapılmasına.
3 yumurta sarısını ve 2 yumurta beyazını ayrı ayrı karıştırma kaplarına koyalım. 65gr toz şekeri yani 1/3 su bardağı toz şekerinin yarısını yumurta beyazına yarısını yumurta sarısını katalım. Yumurta beyazını mikser ile krema kıvamına gelene kadar (karıştırma kabını ters çevirdiğimizde dökülmeyecek) çırpalım. Yumurta sarısını şeker ile çırpalım. Çırptığımız yumurta beyazını, yumurta sarısının üzerine katalım. Karıştırmadan 80gr unu, yani yarım su bardağından 1 parmak fazla, eleyerek karışıma ekleyelim. Yukarıdan aşağıya havalandırarak karıştıralım. Un tamamen karışınca hazırdır demektir. Krema sıkma torbamıza karışımı dolduralım. Aşağıdaki resim gibi sıkalım.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..