Ana içeriğe atla

Mikrodalgada 2 Dakikalik Çikolatali Kek

Canınız tatlı istediğinde de hazır gıdalara saldırmak yerine evimde birkaç dakikada yapabileceğiniz tatlı tarifi.. İçinde koruyucu ve katkı maddesi olan gıdaları pek tercih etmiyorum. Genelde de bu gıdalar çok pratik olduğu için tercih edilir. Kahvenin yanında hemen paketi açıp servise sunmak çok kolay gelir.

Ama öyle tarifler var ki inanın bakkala gidip o bisküviyi almaktan daha kolaydır. Tıpkı bugün sizlere vereceğim tarif gibi. O kadar pratik ve o kadar lezzetli vaz geçemeyeceksiniz.

Hazırlaması 3-4 dk pişirmesi ise 2 dk. Pişirirken dikkat etmeniz gereken tek konu pişme süresi.. Süresini 2 dk dan fazla tutarsanız kekiniz pişer ve içindeki ıslaklığını kaybeder.

2 dk yeterli. Ama mikrodalga fırın markasına göre değişeceği için, 1.5 dk ya ayarlayıp durumunu kontrol edip ona göre pişirmenizi tavsiye ederim.  Bence maksimum 2 dk yeterli.

Tarifi mutlaka deneyin ve çocuklarınıza sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapın.

Hemde 2 dk da:)





4 adet için

Malzeme
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un (Tepeleme dolu olmasın)

Üzerine
50 gr bitter çikolata

Yapılışı
Kremayı ve kırdığınız 80 gr bitter çikolatayı bir kaba koyun ve mikroldagda ısıtma ayarında 50 sn bekletin. Kabı mikrodalgan çıkarıp karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı ve toz şekeri mikser ile veya çırpıcı ile karıştırın. Üzerine ertiğiniz çikolatalı kremayı yavaş yavaş ekleyip karıştırın. 2 yemek kaşığı unu ekleyip sptaula ile karıştırın. Çikolatalı keki koyacağınız kapları tereyağı ile yağlayın. Hazılradığınız kekleri üzerinde 1 parmaktan çok az daha fazla boşluk bırakıp doldurun. Ortasına 1 er minik tablet çikolata koyup mikrodalgaya koyun. Mikroldagada 750 watta 2 dk pişirin ve sıcak olarak servise sunun. 



Yorumlar

  1. çok nefıs gorunuyor ellerıne sağlık, hem de çok pratık

    YanıtlaSil
  2. sabah vakti, akşam vakti, canınız aniden tatlı çekerse ya da aniden kahveye misafiriniz gelirse mutlaka denemelisiniz =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec