Ana içeriğe atla

Porsiyon Porsiyon Alman Pastasi




Hamuru için malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 30 gr tereyağ (1 yemek kaşığı margarin)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su

Kreması için malzemeler:

  • 2 yumurta sarısı (1 bütün yumurta)
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr çilek (İnce doğranmış kuru kayısı kullandım)

Üzerini süslemek için: İnce dövülmüş antep fıstığı ve pudra şekeri

Unu bir kaba koyup, ortasını havuz şeklinde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, süt ve yumuşatılmış yağı ilave edin. Unun etrafına tuzu ve toz şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Mayalanması için 45 dakika bekleyin. 175 derece fırında pişirin.

Kreması için yumurta, süt, un ve şekerle muhallebi yapın. Piştikten sonra ocaktan alarak vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın. Kekler pişip ılındıktan sonra, üst kısma daha yakın olacak şekilde bıçakla ikiye kesin. Sıkma torbasıyla veya çay kaşığı ile kremayı paylaştırın. Dilimlenmiş meyveleri de ekleyin. İnce dövülmüş antepfıstığına bandırabilirsiniz. Üzerlerine pudra şekeri serpip, servis yapın…

Yukarıdaki ölçülerle hazırlanan malzemelele yaklaşık 13 tane minik Alman pastası elde ediliyor. Buna göre,
1 adet Alman pastasındaki kalori değeri yaklaşık: 211 kkal

Yorumlar

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec