Hamuru için malzemeler:
- 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 30 gr tereyağ (1 yemek kaşığı margarin)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı su
Kreması
için malzemeler:
- 2 yumurta sarısı (1 bütün yumurta)
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr çilek (İnce doğranmış kuru kayısı kullandım)
Üzerini süslemek için: İnce dövülmüş antep fıstığı ve pudra şekeri
Unu bir kaba koyup, ortasını havuz
şeklinde açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, süt ve yumuşatılmış yağı ilave
edin. Unun etrafına tuzu ve toz şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak
ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamuru dilediğiniz
büyüklükte parçalara ayırın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak
tepsiye yerleştirin. Mayalanması için 45 dakika bekleyin. 175 derece fırında
pişirin.
Kreması için yumurta, süt, un ve
şekerle muhallebi yapın. Piştikten sonra ocaktan alarak vanilyayı ekleyip,
iyice karıştırın. Kekler pişip ılındıktan sonra, üst kısma daha yakın olacak
şekilde bıçakla ikiye kesin. Sıkma torbasıyla veya çay kaşığı ile kremayı
paylaştırın. Dilimlenmiş meyveleri de ekleyin. İnce dövülmüş antepfıstığına
bandırabilirsiniz. Üzerlerine pudra şekeri serpip, servis yapın…
Yukarıdaki ölçülerle hazırlanan
malzemelele yaklaşık 13 tane minik Alman pastası elde ediliyor. Buna göre,
1
adet Alman pastasındaki kalori değeri yaklaşık: 211 kkal
Yaş maya yerine kuru maya kullansak olur mu ?
YanıtlaSilevet uygun
Sil