Kar hala yüzünü göstermese de kış mevsiminde yediklerimizden vazgeçmeyelim.. Sokaklar mis gibi kestane kokarken, evde Bursa'dan alınmış gibi nefis kestane şekeri yapmaya ne dersiniz?
Malzemeler
- 500 gr büyük kestane
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Kestaneler yıkanıp, kolay soyulmaları için kaynar su
dolu bir kabın içinde yarım saat kadar bekletilir. Suyu süzüldükten sonra
kabukları bıçak ile soyulur. Kahverengi iç kabuklarının da kolay soyulması
için, biraz daha kaynar su da bekletilip, temizlenir. Derin bir tencerede şeker
ve su kaynatılır. Kaynayan şerbetin içine temizlenmiş kestaneler atılır.
Kestaneler yumuşayıncaya kadar kaynatmadan, kısık ateşte pişirilir. Ertesi güne
kadar şerbetin içinde, şerbeti çekmesi için bekletilir.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..