Aslında görünüm olarak normal bir böreğe benzese de isim itibariyle bir
farklılık söz konusu. Adı üstünde, böreğimiz suyu çok seviyor. Şaka bir
yana gerçekten bu böreği banyo yatırır gibi yıkıyoruz. Neden mi? Tabi ki daha yumuşak ve çıtır olsun diye... Fırında bu şekilde sarılıp pişirilen peynirli börekler biraz kuru
oluyor. İşte böreklere banyo yaptırmak bu sorunu ortadan
kaldırıyor. Böylece dışı çıtır, içi yumuşacık böreklere sahip
oluyorsunuz.Ben bu böreği genelde peynirli yapıyorum ama farklı iç
malzemeleri ile de deneyebilirsiniz.
4 adet yufka
200-300 gr beyaz peynir(biraz kaşar peyniri ekledim)
Maydanoz
1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu
Yarım paket eritilmiş margarin
YAPILIŞI:
Yufka serilir. Üzerine eritilmiş margarin
sürülür. Bir kat daha yufka,yağlanmış yufkanın üzerine serilir. Tekrar
yağlanır. Yufkalar 12 parçaya bölünür. Baş kısmına peynir konup
sarılır. Buzlukta 10-15 dakika bekletilir. Buzluktan çıkan börekler suya
atılır. Ellerimizin arasıyla hafifçe sıkılarak yağlanmış tepsiye
dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam atılır. Önceden
ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..