Hamburgerin yanında da en sevdiğimiz şey soğan halkası..
Kızartmadan, sağlıklı halka halka soğanlar..
Malzemeler
- 1/2 bardak krema
- 2 çorba kaşığı un
- Tatlı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 paket patates cipsi
- 2 adet beyaz soğan
Yapılışı
Soğanları halka halka doğrayın. Bir poşet içine koyun, unu da ekleyin. Soğanlar iyice una bulanana kadar poşeti çalkalayın. Kremaya toz biber ve tuzu ekleyin. Patates cipsini rondodan geçirin. Soğan halkalarını önce kremalı karışıma, ardından da patates cipsini bulayın. Yağlanmış fırın kabına dizin. 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
Önemli bir ayrıntıyı yazmak
istiyorum. Fırında pişerken, soğan küçüldüğü için, biraz kalın kesmek
gerekiyor.
Oldukça pratik ve güzel bir tarif.
YanıtlaSilDışarda yediğimiz lezzetleri evde yeme ayrıcalığı... Afiyet olsun =)
YanıtlaSil