- 1 Paket (25 gr.) Kakao
- 1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin veya tereyağı (125 grlik)
- 1 Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Cay Bardagi Sivi Yag
- 1 Cay Bardagi Seker
- Aldigi Kadar un
Şurubu İçin
YAPILISI
- 3 Cay Bardagi Seker
- 3 Cay Bardagi Su
YAPILISI
Surup malzemelerini kucuk bir tencereye koyup, pisirin. Yogunlasan
surubunuzu iyice sogutun. Surup soguduktan sonra 1 saat kadar
buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini karistirip, aldigi kadar unla
yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip,
uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip,
200 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk
surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, bir
gece dinlendirdikten sonra servis yapin. Arzu ederseniz hindistan cevizi
yerine antep fistigi kullanabilirsiniz..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..