Çikolata Muzlu Frambuazlı Bavarez - Bavarese alle banane e cioccolata (4 adet için)
- 1 adet muz
- 150 gr frambuaz
- 25 gr bitter damla çikolata
- ½ limon suyu
- 400 gr krema
- 80 gr toz şeker
- 3 adet yaprak jelatin
Kremayı mikserle yüksek devirde devamlı çırpın. Tencereye alın. Şeker ile karıştırın. Çırpmaya devam edin. Jelatini eritecek kadar ısınsın ama kaynamayacak. Farklı bir kapta jelatini ıslatın, yumuşaması sağlayın. Yumuşayan jelatinin fazla suyunu elinizle alın. Kremalı karışıma atın. Diğer bir kapta muzları çatalla ezin. Üzerine limonun suyunu sıkın. Bu aşama muzların kararmasını engelleyecektir. Damla çikolatayı, muzu, frambuazı karışıma ekleyin. Isınan tenceredeki kremaya muzlu karışımı katın. Çikolatalar erimeden kaselere boşaltın. Tüm kaseleri derin dondurucuya koyun. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra tadına bakabilirsiniz.
Sadece muzlu değil, çilekli, kavunlu, ananaslı, frambuazlı, dilediğiniz tüm meyveler ile yapabilirsiniz..
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..