Ana içeriğe atla

Dolmades - Yaprak Sarmasi - Dolma - Yunan Lezzetleri

 
  • 70 adet asma yaprağı (yaprakların büyüklüğüne göre sayı değişebilir)
  • 300 gr kıyma
  • 2 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 domates rendesi
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Tuz


Kıymayı karıştırma kabına koyun. Sıvı yağ, soğan rendesi ve önceden ıslatılmış pirinci ekleyin. İyice yoğurun. Tuz, karabiber, nane, salça ve domatesi ilave edin. Yoğurmayı sürdürün. Malzemeler tamamen karıştığında dolmanızın iç harcı hazır demektir. Harçtan bir kaşık alın.
 



Asma yaprağının sap kısmına yakın koyun. Yaprakları sap kısmına yakın yerden sarmaya başlayın. Tüm yaprakları küçük ve tombul olacak şekilde sarın.



Bir tencerenin tabanına birkaç adet yaprak yerleştirin. Dolmaları bu yaprakların üzerine dizin. Dolmaları dizdikten sonra en üste bir porselen tabak kapatın. Dolmaların üzerini örtecek kadar sıcak su ve birkaç kaşık sıvı yağ ilave edin. 40 dakika pişirin. Etli yaprak sarmalarınız hazır. Yanında bir miktar yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Mandalinali Kek - Yumurtasiz ve Sütsüz

Hem hafif, hem de portakallı ve limonlu keke alternatif oluşturacak bir kek tarifi.. Alerjisi olanlar için yumurtasız ve sütsüz.. Malzemeler: 1 bardak şeker 1 bardak mandalina suyu (1 adedinin kabugunu ayirin) 3 çorba kaşığı sivi yag Kabartma tozu Aldigi kadar un Findik, ceviz evde ne varsa... Bu kek bildiğimiz keklerden biraz farklı içinde yumurtası yok. İlk önce seker ve mandalina suyu bir güzel çırpılır ardından sıvı yağ konur ve tekrar çırpılır sonra un, fındık kırığı ve kabartma tozu eklenir. Ayırdığınız mandalina kabuğunun içinde ki beyaz kısmı bir bıçak yardımı ile kazıyıp küçük küçük doğrayıp  içine atabilirsiniz.  Bodrum mandalinası kokusu ile ünlüdür ve bu kek mis gibi kokuyordu. Afiyet olsun...