Ana içeriğe atla

Bruschetta - İtalyan Lezzetleri

Herkese iyi haftalar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. 

İtalyan mutfağında 15.yy’dan beri yapılmakta olan kızarmış ekmeğin üstüne sarımsak ve zeytinyağ başta olmak üzere genelde minik doğranmış domatesler ve fesleğen ile servis edilen bir başlangıç yemeğidir. Sadece domates ve fesleğenle değil soğan, değişik sebzeler, tavuk, et ve balık ürünleri ile de son derece lezzetli bir atıştırmalıktır.

İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Gelelim tarife..



Malzemeler: 4 kişilik

  • 4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
  • 2 adet büyük domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir kaç dal fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec