Ana içeriğe atla

Limonlu Cheesecake



MALZEMELER:

Tabanı İçin:
2 paket burçak bisküvi
1 avuç badem
1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Dolgu Kreması İçin:
1 paket labne peynir
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema (200 ml)
½ su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
2 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Sosu İçin:
½ su bardağı su
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta




YAPILIŞI:
Tabanı:
Bisküvileri ve bademi rondodan geçirip erimiş tereyağını ekleyin. Kelepçeli kalıbın tabanına elinizle bastırarak yerleştirin.  Derin dondurucuya kaldırın. 
Dolgu Kreması:
Bir kapta labne peyniri, yoğurdu, kremayı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. (Yumurtaları çırparak koymanız daha kolay karışmasını sağlıyor) Sonra vanilyayı, limon suyunu ve limon kabuğunu ekleyerek hafifçe karıştırın. (Hafifçe karıştırın ki sönmesin) 
Kalıbı buzluktan çıkarıp üzerine karışımı dökün. Önceden ısınmış 160 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. (Pişmemiş gibi görünebilir ama meraklanmayın dolapta toplayacak kendini) 






Sosu:
Sos malzemelerini bir tencerede kıvamlı olana kadar pişirin.  Ilındıktan sonra malzemenin üzerine kaşıkla yayarak yedirin. Bence daha hafif ve lezzetli.


Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. 1 gece kalsa daha iyi. Limonla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec