Ana içeriğe atla

Raffaello - Kartopu

Bayram değil seyran değil.. Bayramlık ikram tarifi nerden çıktı demeyin. Her günü bayram edin kendinize.. Bayramın olmazsa olmazı şeker, çikolata, kahve ve tatlıdır. Bayramda ve daha sonra kahvenin yanında, hatta bayramda tatlı, şeker yerine  ikram edebileceğiniz raffaello tarifi.  Raffaello beyaz hindistan cevizi topları. Hazır olanlarını bir çoğumuz tatmışızdır. Tatlı olan herşeyi seven benim de çok sevdiğim bir tat. Vereceğim tarif ile yapacağınız raffaello hazırlar kadar güzel oluyor.

Hepiniz şimdi nasıl yapacağız uğraşmaya gerek yok hazırı var diye düşünecek. Ama yapımı çok kolay ve lezzeti hazırlardan dahada güzel.





  • Malzemeler;
  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süttozu
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 200 ml çiğ krema

Kremayı kabarana kadar çırpın. Tüm malzemeyi karıştırın. Yarım saat donması içine buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük toplar yapın. Bu aşamada içine birer tane fındık saklayabilirsiniz.. Tekrar donması için buzdolabına kaldırın. Bu kadar kolay ve şık..


Yorumlar

  1. Gokce
    harika gorunuyor saat 22.54 olmasina ragmen krema olsa yapivercem yani;-) elinize saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin Gökçe. O kadar hafif ve lezzetli ki, arka arkaya yemeden duramıyorsun. Kahvenin, çayın yanında ikramı da çok şık duruyor. Afiyet olsun..

      Sil
  2. ben yapıyorum bu toplardan gerçekten çok güzel oluyorlar, biz bayıla bayıla yiyoruz. görüntüde on numara :) ellerine sağlık Leyla. bende yeni girdim bu blog işine bende beklerim:) http://benimpastaevim.blogspot.com.tr/ bu arada siten çok başarılı denediğim tariflerin var takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba didem, lezzeti kadar görüntüsü de güzel olsun ki hepsini götürelim, yenisini yapalım :) hoşgeldin o halde blog dünyasına, takipteyim seni. sevgiler..

      Sil
  3. Süleyman'ın şirkete bugün getirdiği "Raffaello - Kartopu" tatlısını az önce afiyetle yedik.Eline saglık , çok güzel olmuş:) Zafer Çankaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Kahvaltınıza tat katmıştır umarım..

      Sil
  4. hindistan cevizini hiç sevmem ama gayet güzeldi gerçekten. eline sağlık leyla. biz şirkette afiyetle yiyoruz gönderdiklerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hindistan cevizi öbürlerine benzemez ondandır =) Götürürsünüz gönderdikçe.. Afiyetler olsun..

      Sil
  5. Bayılarak yedik...en kısa zamanda deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedikten sonra ben de isterim ben de isterim :) Keyifle yemişsiniz, çok sevindim.

      Sil

Yorum Gönder

GMail ya da blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz: Anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz .Adınızı yazmayı unutmayın. Teşekkürler..


Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec