Ana içeriğe atla

Yaban Mersini Parçali Kurabiye - Sevgililer Gününe Hazirlik


2014 geldi derken Ocak ayı geçti, geldik Şubat ayına! 14 Şubat, bazıları için "ekonomik tuzak" bazıları için "heyecanın arttığı" bir gün. 14 Şubat muhabbeti 2014'e girdiğimiz andan beri konuşuluyor. Hediye alan almayan, sürpriz yapan yapmayan, önemseyip önemsemeyen bir çok kişi tarafından illa ki bu konu hakkında yorum yapılır. Madem böyle bir gün var, biraz heyecan katmak neden olmasın?

Erkeklere hediye almak zordur, kadınlara almaya çalışanlar için ise bir kaos. Çok büyük harcamalar yerine minik sürprizlerle de sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. Bu sürprizler klasik olabilir ama düşünmeniz bile sevgiliniz için büyük bir mutluluktur.

Ben özellikle el emeği göz nuru hediyeleri, sürprizleri daha çok seviyorum. O halde hadi mutfağa!



Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Pudra Şekeri
  • 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
  • Bir Paket Vanilya
  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 1 Çay Bardağı Yaban Mersini

Unun tamamını yoğurma kabına eleyerek boşaltın. Margarini küçük parçalar halinde doğrayıp, unun üzerine ilave edin. Yağ ve unu parmak uçlarınızla hafifçe fazla yapıştırmadan, havalandırarak birbirine karıştırın. Pütür pütür görünümlü bir karışım elde edeceksiniz. Yağ ve undan oluşan karışımın içini açın havuz şekli verin. Ortasına yumurta akı, pudra şekeri, yaban mersini ve vanilyayı koyun. Hepsini fazla yoğurmadan hafifçe karıştırarak bir araya getirin, bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. 



Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile hafif unlanmış tezgâh üzerinde yarım parmak kalınlığında açın. Çay bardağı veya küçük bisküvi kalıbı ile keserek şekiller elde edin. 




Hamurları yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.




Fırından çıkıp soğuduktan sonra servis kabına alırken üzerleri kaplayacak şekilde pudra şekerini süzgeç yardımı ile süsleyin.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Glutensiz Pastaci Kremasi - Gluten Free

Glutensiz pasta tarifleri, kek tarifleri için gerekli olan pastacı kremasını hazır satın almak istemiyorsanız, size evde kısa sürede yapabileceğiniz bir "Pastacı Kreması Tarifi" vermek istiyorum. Size önerim pastacı kremasının istenilen kıvamda olması krema piştikten sonra ocaktan aldığınızda kendi halinde soğumaya bırakmak yerine sık sık karıştırarak soğutmaya çalışmanız. Çünkü karıştırarak soğutmazsanız kremanın üzerini tabak halini alıyor. Bu da pasta ya da keklere kullanacağınız zaman size zorluk çıkarır. 125 gram toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası * 1 yemek kaşığı pirinç unu * Yarım litre süt   **Kullandığınız ürünün glutensiz olduğundan emin olunuz.   Tenceremize pirinç unu, nişastayı ve şekeri alalım. Sütü yavaş yavaş ekleyelim. Devamlı karıştırmayı ihmal etmeyelim ki topaklanmasın. Göz göz oynamaya başlayana kadar pişirelim. Tüm pasta, meyve ve süslemelerde kullanabilirsiniz..

Nutellali Kek

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı nutella 2 yemek kaşığı kakao (Kakaolu isterseniz katabilir ya da benim gibi sade yapabilirsiniz) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Yapılışı ; Bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Sıvı malzemeleri ve kakaoyu ilave edip biraz daha çırpın. Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma ekleyip, çırpın.  Yağlanmış baton pasta kalıbı yada, normal kek kalıbına kekin yarısını  dökün ve üzerine nutellayı ilave edin. Kalan keki de üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin… (Ortası yumuşak olacaktır. Endişelenmeyin, kenarları pişmişse tamamdır..

Çölyak Hastalarina Yasaklanan ve Serbest Olan Yiyecekler

YİYECEK GRUBU SERBEST YİYECEKLER YASAKLANAN YİYECEKLER İçecekler Süt, salep, ıhlamur, adaçayı, çay, ayran, meyve suları, limonata, gazoz, kolalı içecekler Boza, bira, şarap ve tüm mayalı içecekler Et, balık, kümes hayvanları ve sakatatlar Hepsi Hiçbiri Yumurta Hepsi Hiçbiri Tatlılar Pirinç ve unu, mısır unu ve nişastası, patates unu ve nişantası, nohut unu, kestane unu, karabuğday unu, mercimek unu, darı, teff, tapioka Buğday, çavdar ve arpa ile yapılmış her türlü yiyecek Kuru baklagiller Hepsi Hiçbiri Sebze-Meyve Hepsi Hiçbiri Çorbalar Sebze, pirinç, mercimek çorbaları, pirinçle yapılmış yayla çorbası, et ve tavuk suları ile yapılmış çorbalar Şehriye, un, tarhana, düğün, unlu domates, erişte çorbaları ve her türlü hazır çorba Yağlar Tereyağı, margarin ve bitkisel yağlar Çok yağ katılmış yiyec